Relaxte eerste reisdag
Ondanks de lichte stress toch goed geslapen vannacht. Gelukkig was de vlucht op een mooie tijd (11:40 uur) en hoefden we niet midden in de nacht op te staan.
Het was 45 minuten rijden naar de parkeergarage in Schiphol-Rijk (gelegen tegen de achterkant van Schiphol) en vandaar slechts 10 minuten met de shuttle bus naar de vertrekhal.
Dus … auto geparkeerd, alle tassen in de taxibus en … oeps, verkeerde taxi en verkeerde parkeergarage. Twee tellen later arriveerde alsnog het juiste busje. Even de auto aan de overkant van de weg in de andere parkeergarage gereden en de spullen overgeladen in het andere taxibusje.
Ondanks de drukte aan het begin van de zomervakantie verliep alles soepel op Schiphol. Geen problemen met de 4 grote plunjebalen die maar net voldeden aan de maximale omvang en het maximale gewicht.
Eenmaal in het vliegtuig moesten we wel meerdere keren van stoel ruilen om bij elkaar te kunnen zitten (bij het online inchecken zaten we verspreid over het toestel), maar gelukkig bleek dat geen probleem – aardige mensen die Indiërs. We vliegen nl. met de Indiase maatschappij Jet Airways, een nieuwe partner van KLM.
Vervolgens moesten we 8,5 uur de tijd doden met o.a. Kung Fu Panda 3 voor de 6.000 km lange vlucht naar Toronto. Tot zover verliep alles vlotjes en waren we de stress snel kwijt.
Eigenlijk viel de vlucht best wel mee en ook Linde en Floor vermaakten zich prima. Redelijk fit landden we om 13:30 uur lokale tijd op Toronto. Alle noodzakelijk plichtplegingen kostten de nodige tijd, maar eenmaal buiten reed binnen 5 minuten de reeds besproken taxi voor die ons bij het hotel in Bolton afzette.
De ons toegewezen ‘room with a view’ was echter nog één grote bende. Een vriendelijke glimlach in plaats van een onaardige opmerking leverde meteen een upgrade naar de Queen suite op met mooi uitzicht op … de Walmart.
Nog nooit op al onze voorgaande reizen is de eerste dag zo relaxed verlopen. We proberen nog een paar uur wakker blijven om zo snel mogelijk de 6 uur tijdverschil in te lopen en het normale ritme op te pakken.

een goed begin is prachtig en de volgende dagen voelen dan natuurlijk ook goed.
geniet ze volop !
Super meid, mijn slaapcursus zegt dat je 'misbruik' mag maken van alle frisdranken en koffie tegen de jetlag. heel veel plezier en alle stress eruit gooien!
Hallo lieve mensen, Wat een prachtige reis gaan jullie weer maken, heel veel plezier, Die reizen vergeet je je leven niet meer. Tot de volgende keer (sorry ik heb je voicemail bij mij te laat gehoord en toen was je al weg, heel stom, maar erg leuk wat van je te horen) We maken in augustus een afspraak. Groetjes Loes