film2016.reismee.nl

Veel te warm

Vandaag stond vooral in het teken van een zoektocht naar propaan. Onze tank was zo goed als leeg en als bij dit warme weer de koelkast het niet meer doet is dat behoorlijk vervelend. Waar je in het Westen van Canada bij elk tankstation je propaan bij kunt laten vullen, is dat hier duidelijk niet zo. We zien hier ook nauwelijks huurcampers rijden, dus er zal ook weinig vraag naar zijn. Bij talrijke tankstations zijn we gestopt, maar niemand kon ons verder helpen.

Uiteindelijk verwees iemand ons naar RV World ten zuiden van Fredericton. En hoewel ze eigenlijk al gesloten waren, waren ze zo vriendelijk om ons nog te helpen.

Het was al laat geworden en daarom zijn we vandaag geëindigd op de parkeerplaats van de supermarkt. Maar ook omdat we hier vlakbij de voorruit willen laten repareren. Tijdens een inhaalmanoeuvre knalde een keitje tegen de voorruit met een ster als resultaat.

We reden vandaag de toeristische route door Mc Cain land (van de frietjes). Maar veel verdienen ze er blijkbaar niet uit want elke weg zag er uit als een lappendeken en was uitzonderlijk slecht te rijden.

De toeristische trekpleisters van vandaag waren Grand Falls (mooie waterval) en Hartland Covered Bridge (’s werelds langste overdekte brug).

Maar wat was het weer ondraaglijk warm (33 graden). Van elke stap buiten de camper begon je te zweten. Dus het was zaak niet te veel energie te verspillen.

Erg mooi was een visarendnest boven het casino reclamebord “Eagles nest”. De visarend zat op zijn nest en voerde net zijn twee jongen.

Toen de visarend Marijn eenmaal in de gaten had, lieten de jonkies zich niet meer zien.

Floor heeft de eerste eland van de vakantie gespot. Er werd ook continu voor gewaarschuwd langs de Trans Canada Highway.

En niet te vergeten: oma Riet is vandaag 81 jaar geworden. Gefeliciteerd!