Kejimkujik Seaside
We hadden de camper om 6.30 uur eerst naar het douchegebouw van de Kejiumkujik camping gereden (800m van onze kampeerplek vandaan!) met Linde en Floor nog slapend in bed, om de weblog verhaaltjes op internet te zetten. Stabiele verbinding, maar trage snelheid.
Daarna zijn we op pad gegaan naar het andere deel van Kejimkujik National Park, namelijk het Seaside gedeelte anderhalf uur zuidelijker. Onderweg hebben we weer vier stekelvarkentjes gezien, allemaal dood op de weg. Of er zitten hier enorm veel van die dieren of ze zijn veel te traag om een weg over te steken of ze zijn gewoon dom. Hoe dan ook, het was wel erg sneu.
Kejimkujik Seaside zag er compleet anders uit dan het in het binnenland gelegen deel. Het was een soort veengebied op een schiereiland in de zee met duizenden prachtig mooie vleesetende planten die we nooit eerder hadden gezien, maar ook leuke paarse orchideetjes.

Deze vleesetende planten waren zo’n 20-30cm hoog en staken daardoor net overal boven uit.
Dan weer liep je door anderhalve meter hoge varens. Maar ook hele stukken over een keienstrand waar de aalscholvers en meeuwen op de rotsen in het water zaten. Het zeewater kleurde op veel plaatsen helder blauw. Met de witte strandjes tussen de rotsen, leek het bijna een tropisch eiland.

Leuk veengebied aan zee
Met één verschil: heel veel irritante horzels. Linde en Floor werden er gillend gek van. De tip van Marijn om ze gewoon te laten landen op je arm of been en dan dood te slaan sloeg niet aan. De dames liepen al molenwiekend verder en hadden daardoor (begrijpelijk) weinig oog meer voor de mooie natuur.
Bijna aan het eind van de wandeling zagen we nog tientallen zeehonden voor de kust liggen en konden Linde en Floor lekker in het kristalheldere water spelen, even geen zorgen over de horzels.

Even geen horzels, wel een mooi strand en blauwe zee
Eind van de dag kwamen we aan in Ovens Natural Park, mooi gelegen aan de zee. We konden er nog een leuke sea cave trail lopen en in de schemer verschenen er vijf hertjes op het kampeerterrein. En toen kwam ook nog eens een grote feloranje maan op uit de zee alsof het de ondergaande zon was.
Jammer dat de faciliteiten erg spartaans waren terwijl we wel de hoofdprijs moesten betalen.
Reactie op 4 tegelijk..ha ha
Wat een aso mega camper bus!Die drinkt,1 op 50 meter ha ha.En uiteindelijk lekker gegeten,marshmallows als toetje....
O ..Inge,ik dacht dat jij fiets billen had ha ha.Wij zijn hier in Nederland in alle opzichten ook een echt fiets land.
Zie het voor me Marijn en de fiets gemaakt uhhh -)pff rrrr
De schildpadden,dan zou je x naar Israël kunnen gaan,Eilat,zo mooi en groot wel echt anderhalve tm 2 meter groot en met baby"s zo mooi om te zien.
Pracht vogel de Roerdomp.Leuk jullie in de kajak te zien heerlijk op het water.En Marijn zou een muts-( op kunnen zetten binnen in de camper die heeft straks geen hoofd meer over au au au..
Vreselijk die horzels snap de meiden wel echt ergernis die beesten.en wat een prachtige ongerepte natuur.
Dan de maan op uit de zee,hoe romantisch kan het zijn..
Bedankt weer voor het mee genieten,we kunnen hier een eitje op de straat bakken zo hotti...
Greetzzzz from here Lia
Hallo allemaal,
Dat ziet er weer fantastisch uit, wat een mooie natuur! Maar Inge... de volgende keer kun je volgens mij net zo goed naar Azië gaan: qua temperatuur maakt het geen verschil en daar zijn tenminste geen horzels....
Veel plezier verder!
Groetjes, Jannie