film2016.reismee.nl

Het roze broekje

Vandaag hebben we het centraal deel van PEI National Park bezocht: Brackley-Dalvay. Dit is een erg populair gebied bij de Canadezen, vooral de roodbruine zandstranden. En de temperatuur van het zeewater is best aangenaam.

Linde en Floor hebben het ochtendwandelingetje overgeslagen en deden liever een spelletje in de camper. Dus gingen we met z’n tweeën op pad. Het was maar een kort wandelingetje, maar toch was er van alles te zien. Zo zagen we de eerste kolibrie van de vakantie. En op een gegeven moment kwam ons een vos over het pad tegemoet gelopen. Hij bleef even staan, wij ook, en liep ons toen via het struikgewas voorbij. Maar ook nog een klein groen slangetje die net een regenworm naar binnen aan het werken was.

Dat vinden wij toch wel het grote voordeel van wandelen ten opzichte van fietsen: je hebt veel meer oog voor de kleine maar mooie dingen om je heen.

Bijna alle wandelroutes kun je hier ook met de fiets doen. Dus ’s middags hebben we weer de fiets gepakt voor een route waar men regelmatig een uitdaging ingebouwd had voor de mountainbike. Zo verkeek Linde zich op de eerste hindernis en lag al snel op de grond naast haar fiets met als gevolg dat haar korte roze broekje iets minder roze was. Maar ook Marijn vergiste zich in een hindernis. Hij dacht dat er een bruggetje was gebouwd, maar halverwege hield de brug op… het bleek een wip-wap. Dat ging maar net goed.

Verder was er onderweg volop gelegenheid even te pauzeren en frambozen te eten of schelpen te zoeken op het strand.

Onderweg met de camper zagen we weer een nest met twee jonge visarenden n moeder visarend kwam net terug van de jacht. Leuk om te zien.

Ons tweede visarendnest met jongen. Deze keer iets beter te zien vanaf het dak van de camper.