film2016.reismee.nl

Eindelijk echte wandelpaden

Vandaag hebben we twee wandelingen in Kouchibouguac National Park gemaakt in het minst drukke deel van het park. Eindelijk eens echte mooie smalle paadjes in plaats van de bredere grindpaden. Dit vinden wij toch echt veel leuker. Veel varens en veel kleine paddenstoelen. En voor Linde en Floor oneindig veel bosbessen.

Eindelijk eens geen brede grindpaden die rolstoelvriendelijk zijn gemaakt.

Grappig eekhoorntje

Op een gegeven moment passeerde ons een grote schaduw. We keken omhoog en zagen laag boven ons een zeearend. Heel mooi! Gisteren hadden we er ook één op grotere afstand gezien. Ook al hebben we al honderden zeearenden gezien andere jaren, het blijft een bijzondere vogel.

In tegenstelling tot gisteren liepen we vandaag in een gebied waar de bever nog wel aanwezig is, gezien de vele afgeknaagde stammen die we zagen. Wij noemen dat altijd ‘beveractiviteit’.

Beveractiviteit

Toen we terug op onze camping kwamen (we staan hier 2 nachten), was ons mooie plekje bezet. Deze mensen hadden hetzelfde nummer toegewezen gekregen. Na wat overleg met de campingbeheerder pakten zij hun half opgezette tent weer in.

Gisteren hadden we ook al zoiets. We hadden begin van de middag het plekje gereserveerd en zijn toen weer vertrokken om te wandelen. Het nadeel van een camper is dat je dan je plekje leeg achterlaat. We vonden het niet nodig om stoelen of iets dergelijks achter te laten. In tegenstelling tot de mensen van vandaag waren zij illegaal op ons plekje gaan staan en vertrokken dan ook zonder moeilijk te doen.